Publikációink a PLOS One és Cancer Control folyóiratokban

Publikációink a PLOS One és Cancer Control folyóiratokban

Publikációink a PLOS One és Cancer Control folyóiratokban - HYD

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. munkatársai újabb eredményekkel, két új tudományos közleménnyel járultak hozzá a tudományterület fejlődéséhez. A PLOS One című folyóirat 2021. március 8-i számában megjelent publikációban azoknak a kutatásoknak az eredményeit közöltük, melyek során a deutérium (D) jelenlétének hatását vizsgáltuk a sejtek mutációs gyakoriságára. A közölt eredmények a mutációs ráta 0,663-szoros csökkenését mutatták az alacsony, 2 ppm-es deutériumkoncentráció hatására, három különböző Escherichia coli törzsben. A közlemény végső konklúziója, hogy a deutérium jelenléte nem determinisztikus a mutációs gyakoriság tekintetében, de a mutációk bekövetkezésének valószínűségét befolyásolhatja.

A Cancer Control című folyóiratban 2021. március 24-én megjelent publikációban a deutériumdepléció hasnyálmirigy-daganatokra gyakorolt hatásával kapcsolatos eredményeinket foglaltuk össze. A közölt eredmények szerint a csökkentett deutériumtartalmú víz dózisfüggő módon gátolta a MIA PaCa-2 hasnyálmirigy-daganatos sejtvonal szaporodását szövettenyészetben, és többszörözte a hasnyálmirigy-daganatos betegek várható medián túlélését utánkövetéses humán klinikai vizsgálatban.

A HYD Kft., B3C hírvonalán keresztül kiadott sajtóközleményét a Wallstreet: Online, a Financial Times, és számos egyéb csatorna is megosztotta.

2020. március 31., szerda