Rólunk

HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft.

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. a szabadalmaztatott deutériumdepléciós (deutériummegvonásra épülő) eljárás alapján fejleszt gyógyszer- és fogyasztói termékeket, elsődlegesen a daganatos betegségek gyógyítására és megelőzésére.

Magyarországon a kutatást és fejlesztést, beleértve a deutériummegvonáson alapuló gyógyszer-engedélyeztetést és termékfejlesztést kizárólagos joggal a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. irányítja, szervezi és finanszírozza. Az eljárás nemzetközi szabadalmakkal védett.

A természetben megtalálható deutérium (D, nehézhidrogén) élettani szerepét dr. Somlyai Gábor biológus kezdte vizsgálni az Országos Onkológiai Intézetben a ’90-es évek elején; 1993-ban publikálta első eredményeit a deutériummegvonás daganatellenes hatásáról. A szabadalmaztatott deutériummegvonás egy teljesen új megközelítés a daganatos sejtek osztódásának gátlására, amely a legújabb eredmények szerint más élettani folyamatokat is befolyásol, például a szénhidrát-anyagcserét. Az elmúlt évek során számos tudományos konferencián és szaklapban mutattuk be kutatási eredményeinket, melyeket az elmúlt évtizedben külföldi kutatók is megerősítettek, illetve újabbakkal gyarapítottak.

A gyógyszeripar a közelmúltban figyelt fel a deutériumban rejlő lehetőségekre; a gyógyszerkészítmények hidrogénatomjainak deutériumra történő stratégiai cseréje pozitívan befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonysági és mellékhatásprofilját.

Köszöntő

Cégtörténet