Köszöntő

Szeretettel köszöntöm Önt magam és munkatársaim nevében a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. honlapján, ahol naprakész információkat olvashat Társaságunk történetéről, tudományos és klinikai kutatásainkról, eredményeinkről, termékeinkről, híreinkről, valamint jövőbe mutató terveinkről.

Társaságunk úttörő munkát végzett, és az elmúlt évtizedekben is megőrizte vezető szerepét a deutériumcsökkentés kutatása és az eljárásra épülő fejlesztések területén, innovációs tevékenységével egy új típusú gyógyszer- és élelmiszeripar alapjait rakta le. A deutérium-hidrogén izotóppár arányának változására épülő szubmolekuláris mechanizmus részleteinek felderítése lehetőséget kínál arra, hogy azt célzottan megváltoztatva természetazonos molekulák segítségével avatkozzunk be a sejtekben zajló folyamatokba. Az általunk, a ’90-es évek elején elindított, deutériummegvonásra épülő gyógyszerfejlesztési stratégia mára a legnevesebb amerikai egyetemeken is elfogadott, oktatott kutatási irány, eredményeinkre világszerte hivatkoznak.

Egy potenciális gyógyszerjelöltnek akár 15-20 évig tartó, összetett, szabályozott és költségigényes folyamat lépésein kell átmennie ahhoz, hogy a tolerálhatóságot és a hatékonyságot igazoló klinikai vizsgálatokat követően törzskönyvezhető legyen. Ennek a folyamatnak fontos mérföldkövéhez érkezett a deutériummegvonás elvére épülő magyar daganatellenes gyógyszerfejlesztés, amikor a HYD Kft. anyacége, a HYD Pharma Zrt. a világon egyedüliként valósított meg olyan gyógyszergyári beruházást, amellyel a nemzetközi gyógyszeripari sztenderdek szerint lehet előállítani a csökkentett deutériumtartalmú víz hatóanyagot, klinikai vizsgálati célra. A deutériummegvonásra épülő gyógyszerfejlesztés fontos szerepet kaphat a jelen gyógyszerkutatásában és a jövő orvostudományában, az eljárás tudományos modellje egyedülálló módon hozza összhangba a modern tudomány elmúlt évtizedekben elért eredményeit közel száz év biokémiai alapkutatásaival, megnyitva az utat elsődlegesen a daganatos és a metabolikus betegségek eredményesebb kezelése felé. A fejlesztés eredményeként a HYD Kft. anyacége, a HYD Pharma Zrt. olyan gyógyszerrel jelenhet meg a hazai és a nemzetközi gyógyszerpiacon, mely komoly gazdasági előnyt jelent a vállalkozásnak és az országnak. A deutériummegvonásra épülő gyógyszerek alkalmazása a daganatos halálozás jelentős csökkenését eredményezheti, a további termékfejlesztés pedig megnyithatja a lehetőségét annak is, hogy áttörés történjen a daganatos betegségek megelőzése területén is.

Társaságunk, a deutériummegvonás kutatásának világelső szereplőjeként szintén fontos feladatának érzi, hogy minél szélesebb körben nyújtson hiteles tájékoztatást tudományos munkánkról, legfrissebb eredményeinkről. Bízunk benne, hogy megújult honlapunkkal elérjük célunkat.

Büszkék vagyunk rá, hogy a HYD cégcsoport élen jár a szubmolekuláris szintű kutatások és gyógyszerfejlesztés területén, magyar tudományos felfedezésre, magyar innovációra épülő kutató és gyógyszerfejlesztő cég, amelynek legfőbb célja, hogy az új tudományos eredményekre építve új, korszerű készítményekkel szolgálja a betegségek hatékonyabb gyógyítását és megelőzését, az emberek életminőségének javítását.

Bízom benne, hogy honlapunk elnyeri az Ön tetszését is, és értékes információkkal gazdagodik olvasása során.

Tisztelettel:

Somlyai Gábor

igazgató