I. Nemzetközi Deutériumdepléció Szimpózium

Az I. Nemzetközi Deutériumdepléció Szimpóziumot 2010. május 13–14-én rendezték meg Budapesten. A kétnapos szimpózium célja a deutériumdepléció kutatása során elért eredmények bemutatása volt, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése a daganatellenes kutatásban és daganatterápiában, a diabétesz- és az öregedéskutatásban. A szimpózium tudományos fórumot kívánt biztosítani az új tudományterületen tevékenykedő szakemberek, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással a legfrissebb eredményeket. A konferencia a deutériumdepléció bizonyítékokon alapuló előnyeire fokuszált, megerősítést nyert a deutériumdepléció jelentős daganatellenes hatása, és felvetődött a más indikációs területeken való alkalmazásának lehetősége is.

Az I. Nemzetközi Deutériumdepléció Szimpóziumon öt ország (Magyarország, Románia, USA, Oroszország, Irán) vezető tudósai mutatták be a deutériumdepléció kutatása és különböző alkalmazásai során elért legújabb eredményeket. A szimpóziumon megvitatták azokat az új tudományos bizonyítékokat, amelyek igazolják a deutériumdepléció élettani hatásait. Az I. Nemzetközi Deutériumdepléció Szimpózium tudományos tartalma mellett kapcsolatépítő esemény is volt, különleges lehetőség arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató szakemberei. Remek alkalom, hogy összegyűljenek azok a tudósok, akik megalapozták és alakították a deutériummegvonás kutatásának múltját, formálják jelenét, és lehetővé teszik jövőjét alap- és alkalmazott kutatások, klinikai vizsgálatok folytatása révén. A szimpózium lehetőséget teremtett határokon átnyúló együttműködés kialakítására is kutatók és intézmények között.

A konferencia hivatalos honlapja: www.deuteriumdepletion.com.

II. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia

A II. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia 2012. május 17–18-án került megrendezésre Budapesten. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása során elért legújabb eredmények bemutatása volt, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése a daganatellenes kutatásban és daganatterápiában, a diabétesz- és az öregedéskutatásban. A konferencia tudományos fórumot biztosított a tudományterületen tevékenykedő hazai és külföldi szakemberek, kutatók, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással legfrissebb eredményeiket.

A II. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencián hét ország (USA, Franciaország, Kína, Oroszország, Törökország, Románia, Magyarország) tudósai mutatták be a deutériumdepléció kutatása és gyakorlati alkalmazása során elért legújabb eredményeiket. Az II. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia tudományos tartalma mellett kapcsolatépítő esemény is volt, különleges lehetőség arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató szakemberei. A konferencia lehetőséget biztosított határokon átnyúló együttműködések kialakítására is kutatók és intézmények között.

III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia

A deutériumdepléció nemzetközi méretűvé szélesedett kutatásainak legújabb eredményeit a hazai és külföldi szakemberek 2015. május 7-8-án, a III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencián osztották meg egymással Budapesten. A konferenciára számos országból érkeztek előadók olyan jelentős egyetemekről és intézetekből, mint a University of California (Los Angeles, USA), a Johns Hopkins University (Baltimore, USA), a University of South Florida (Tampa, USA), az INSERM University of Strasbourg, a stockholmi Karolinska Intézet vagy a moszkvai Lomonoszov Egyetem. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása és klinikai alkalmazása során elért legújabb eredmények bemutatása volt. A konferencia különleges alkalmat kínált arra, hogy a tudományos és orvosi szakma hazai és nemzetközi képviselői tudományos értékének megfelelően ismerhessék meg a deutériumdepléció – magyar felfedezésre épülő – nemzetközi kutatásának eredményeit, egyben lehetőséget teremtett határokon átnyúló tudományos együttműködések kialakítására.

A konferencián elhangzott előadások megtekinthetők itt.

A vezető előadók nyilatkozatai (magyar felirattal is) megtekinthetők itt.

IV. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia

A IV. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia 2019. október 17–18-án került megrendezésre Budapesten. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása és klinikai alkalmazása során elért legújabb eredmények bemutatása, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése volt a daganatellenes kutatásban, a megelőzésben, más betegségek, ezen belül elsődlegesen a metabolikus betegségek kezelésében és az öregedéskutatásban. A konferencia széles tudományos fórumot biztosított a tudományterületen tevékenykedő hazai és külföldi szakemberek, kutatók, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással legfrissebb eredményeiket. A konferencia tudományos tartalma mellett a kapcsolatépítést is lehetővé tette, különleges lehetőséget biztosított arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató, vezető szakemberei.

A konferencián elhangzott előadások megtekinthetők itt.

A vezető előadók nyilatkozatai (magyar felirattal is) megtekinthetők itt.