DDW-25 kutatási célra

A deutérium (D) a legegyszerűbb elem, a hidrogén egyik változata, annak stabil, nem sugárzó izotópja. A deutérium atommagjában is egy proton található, mint a hidrogén esetében (ettől hidrogén maga is), de a proton mellett egy vele azonos tömegű neutron is található. Emiatt a deutérium atomtömege kétszerese a hidrogén tömegének, erre a 100%-os tömegkülönbségre vezethető vissza, hogy a két izotóp fizikai és kémiai viselkedésében jelentős eltérések mutatkoznak.

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. egyetemek, kutatóintézetek számára ajánlja 25 ppm deutériumtartalmú steril, desztillált DDW termékét. A laboratóriumi vegyszereket gyártó cégek igen magas áron forgalmazzák a DDW-t (az 1 ppm deutériumtartalmú vizet például 500.000 Ft/liter áron), ez a DDW-vel folyó vizsgálatokat költségessé teszi, ami gátat szab a deutérium biológiai, élettani szerepét vizsgáló kutatásoknak. A HYD Kft. ösztönözni kívánja a téma hazai és nemzetközi kutatását, ezért 25 ppm deutériumtartalmú, kutatási célú termékét (DDW 25) kedvezőbb áron biztosítja.

A deutérium hidrogénre történő stratégiai cseréje a vízben és szerves molekulákban, a DDW terápiás alkalmazása elsődlegesen a daganatos és metabolikus betegségek megelőzésére és gyógyítására kínál új lehetőséget, de vizsgálták már az összefüggést például az ivóvíz deutériumtartalma és a depresszióra való hajlam között, igazolták a deutériummegvonás pozitív hatását a hosszú távú memóriára, emellett publikálták a deutériummegvonás kedvező sportélettani és öregedésgátló hatását is.

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993 óta folytat a deutériummegvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést, világelsőként kezdte vizsgálni a természetben található deutérium (nehézhidrogén) biológiai szerepét, élettani jelentőségét. A deutérium látszólag kis mennyiségben van jelen a természetben, szerepe, élettani jelentősége – az elmúlt 25 év kutatásainak tükrében – mégis jelentős. A ’90-es évek elején Dr. Somlyai Gábor biológus elsőként közölte azokat a tudományos eredményeket, amelyek a deutériumot a sejtosztódás szabályozásának fontos elemeként a figyelem középpontjába állították. A magyar kutatásokhoz az évek folyamán hazai és külföldi tudósok is csatlakoztak az USA-tól Kínáig, a deutériumcsökkentés kutatása napjainkban már nemzetközi szinten folyik.

A termék a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. központi e-mail címére (info@hyd.hu) küldött levélben rendelhető meg.

Deutériumtartalom: 25ppm ± 2ppm

DDW-25 kutatási célra - HYD