Hírek

Onkológiai befektetői konferencia

Onkológiai befektetői konferencia New Yorkban

Onkológiai befektetői konferencia New Yorkban - HYD

Somlyai Gábor, a HYD Pharma vezérigazgatója, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezető kutatója november 12-én előadást tartott New Yorkban az Oncology Investor Conference-en a HYD cégcsoportról, a deutériumdepléció kutatási eredményeiről, az eljárás terápiás alkalmazási lehetőségeiről, és az erre épülő gyógyszerfejlesztésről.

A konferenciát az amerikai Nemzeti Rákkutatási Alapítvány (National Foundation for Cancer Research; NFCR) támogatásával rendezték meg november 12-13-án, azzal a céllal, hogy összekapcsolják az élettudományi és onkológiai kockázatitőke-befektetőket, a gyógyszeripari felsővezetőket, a startup onkológiai cégek és a rákellenes alapítványok képviselőit, hogy megvitathassák az onkológiai kutatásokba, fejlesztésekbe történő befektetési lehetőségeket, és a fejlesztések nemzetközi irányait.

Az NFCR 1973-ban jött létre, egyik alapítója Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar tudós volt. Az alapítvány célja, hogy támogassa a daganatellenes kutatásokat, ösztönözze a felvilágosítómunkát a megelőzés, a korai diagnosztizálás érdekében. Az NFCR elkötelezett azok mellett a kutatások mellett, amelyek elősegíthetik a rák hatékonyabb gyógyítását, támogatja a tudósok közötti együttműködést, és hozzájárul az onkológiai innovációk térnyeréséhez.

www.oncologyinvestorconference.com/