Vetera-DDW-25

csökkentett deutériumtartalmú gyógyhatású állatgyógyászati
készítmény daganatos kisállatok kiegészítő kezelésére

A daganatos betegségek egyre nagyobb gyakorisággal fordulnak elő a kisállatok körében is, míg a gyógyulásukat szolgáló eszköztár korlátozott. A Vetera-DDW-25®, a világ első csökkentett deutériumtartalmú víz hatóanyagú daganatellenes készítménye minden eddiginél hatékonyabb és egyben kíméletesebb eszközt kínál a daganatos betegségek kezelésére.

A Vetera-DDW-25-öt 1999-ben törzskönyvezte a Mezőgazdasági és Földművelésügyi Minisztérium Állategészségügyi Főosztálya vényköteles daganatellenes állatgyógyszerként (törzskönyvi szám: 13/99 FVM). A készítmény engedélye 2011-ben került megújításra (nyilvántartási szám: 084/1/2011 MgSzH ÁTI), azóta a Vetera-DDW-25 vény nélkül is hozzáférhető. A Vetera-DDW-25 megújult, 1 literes kiszerelése 2023-től elérhető (nyilvántartási szám: 084/2/NM/2023 NÉBIH ÁTI).

A Vetera-DDW-25 a daganatos betegségek széles spektrumánál bizonyította kiemelkedő hatékonyságát, alkalmazásával a kezdeti stádiumú rosszindulatú daganatok esetében 70-80%-os gyógyulási arány érhető el. A készítmény hatékonynak bizonyult műtéttel együtt alkalmazva – ha a tumor operálható volt – vagy önálló kezelésként. A készítmény alkalmazásával a műtét teljesen kiváltható vagy megkönnyíthető, néhány hetes előkezelés után a csökkent méretű tumorok nagyobb biztonsággal távolíthatók el. Az emlődaganattal kezelt kisállatok 70%-ot meghaladó arányban reagálnak jól a kezelésre, több mint 50%-uknál teljes gyógyulást sikerül elérni. Hasonlóan kiemelkedő hatékonyságot tapasztaltak végbéldaganatos kutyák és macskák kezelésekor. Limfoid leukózisos macskák esetében a gyógyulási arány meghaladja a 70%-ot.

Hosszú távú állatkísérletek és a gyakorlati alkalmazás is azt igazolta, hogy a Vetera-DDW-25 kúraszerű alkalmazása (évente 1,5-2 hónap) csökkentheti a daganatok kialakulásának esélyét, és jelentősen mérsékli a betegség kiújulásának kockázatát a már tumormentessé tett kisállatok esetében.

A Vetera-DDW-25® csökkentett deutériumtartalmú gyógyhatású állatgyógyászati készítménynek igazoltan nincs káros, toxikus mellékhatása. Közel két évtizedes alkalmazása során gyógyszerkölcsönhatásra nem derült fény, a törzskönyvezése óta eltelt időben egyetlen mellékhatásra, nemkívánatos eseményre, a hatékonyság hiányára vonatkozó bejelentés nem érkezett a hatósághoz.

A Vetera-DDW-25-öt az állatok szívesen fogyasztják, a kezelést jól tolerálják.

Összetétel: Deutériumtartalom 25 ± 5 ppm vízben

Nyilvántartási szám: 084/2/NM/2023 NÉBIH ÁTI

Gyártja: a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. (1118 Budapest, Villányi út 97. Tel.: +36 1 365 1660) licence alapján a Primavet Produkt Kft.

További információ a termékről itt: www.vetera.hu