Daganatos betegségek

hyd-cancer.jpg

 

Az in vitro kísérletek igazolták a DDW gátló hatását a daganatos sejtek szaporodására. Ezt a daganatellenes hatást később több független laboratórium is megerősítette, köztük a kaliforniai székhelyű Oncotech Inc. Az in vivo kísérletek során a DDW hatását humán emlőtumorral transzplantált egereken vizsgáltuk; a daganatok az egerek jelentős részében visszafejlődtek, vagy sokkal lassúbb növekedést mutattak.

 

Ezt követően több éven keresztül vizsgáltuk a deutériummegvonás hatását spontán tumoros kutyákon és macskákon. A kísérletek igazolták a deutériummegvonás daganatellenes hatékonyságát. Az eljárással a daganatos kisállatok mintegy 70-80%-át lehet sikeresen kezelni, a betegség az esetek jelentős részében előrehaladott stádiumból is visszafordítható.

 

A humán klinikai vizsgálatok eredményei támogatták a preklinikai vizsgálatok során kapott eredményeket. A hatóanyagot fogyasztó prosztatatumoros betegek 30%-ánál jelentős javulást lehetett kimutatni, és az egyéves túlélési adatok szintén szignifikáns különbséget igazoltak a hatóanyagot fogyasztó betegek javára. Az emlő- és tüdődaganatos betegekkel végzett retrospektív vizsgálat értékelése is a DDW kiegészítő alkalmazásának előnyét igazolta.

 

A tapasztalatok szerint a konvencionális kezeléssel elérhető eredményeket (medián túlélés, progressziómentes időtartam stb.) más tumorfajták esetében is javítani lehet a deutériumdepléció szupportív alkalmazásával.